Groepsfoto 2011-2012

De 60ste leeft! Hoewel scouting doorheen de jaren wel enkele veranderingen heeft gekend en met z’n tijd is meegegaan, kunnen we wel stellen dat we steeds trouw zijn gebleven aan de vijf basispijlers waarrond onze werking draait: engagement, zelfwerkzaamheid, medebeheer, ploegwerk en dienstbaarheid. Begrippen die zich zichtbaar maken in de samenwerking tussen onze 335 leden, 58 leiding, ouders, oud-leiding en 5 groepsleiding.

Vanuit deze vlotte samenwerking is het eerste streven van onze vereniging steeds het plezier en de ontwikkeling van onze leden. In de verschillende takken worden deze leden steeds behandeld met dezelfde waarden in het achterhoofd, maar met aandacht voor hun specifieke leeftijd. Zo vinden de kleintjes (vanaf 6 jaar) hun weg bij de kapoenen, en krijgen de oudsten al een heel deel eigen verantwoordelijkheden bij de jins. De tussentakken migi’s en pio’s (meisjes/ jongens uit het 5e en 6e leerjaar) voerden we in om zo de grootte van de takken te beperken. Dit maakt het voor de leiding een stuk aangenamer waardoor de kwaliteit van het leiding geven alleen maar kan verbeteren.

En uiteraard zit onze groep niet stil. Zo openen we dus elk scoutsjaar met een groot opendeurweekend op onze wei. Daarnaast komen nog een aantal activiteiten georganiseerd door onze takken zoals eetavonden, de modeshow van de gidsen, JG-Soirée, JV-Privé, Jinfeestjes,… Al deze activiteiten leiden uiteindelijk tot één enkel doel, de kampen. Want dat is het moment dat Scouting op z’n best is. Elke tak trekt eropuit voor een tijdje. De jongste takken gaan op kamp in het Vlaamse land, maar de oudere takken trekken naar de Ardennen met de tent. En zoals steeds beleven de jins de tijd van hun leven op buitenlands kamp.

Binnen de scouts is er een motto dat eigenlijk alles zegt: “Scouts is vrije tijd die niet vrijblijvend is”. Want ons streven is meer te zijn dan zomaar een hobby op zondag van 9 tot 12u. Van jong tot oud krijgt iedereen z’n vrijheden, maar ook z’n verantwoordelijkheden. En dat is wat van Scouting een unieke levenservaring maakt.