inschrijvingen

Je was al lid afgelopen jaar.

Je krijgt in augustus een mail van je nieuwe leiding met alle info:

 • 1e jaars: worden thuis ingeschreven door hun nieuwe leiding (eind augustus – begin september).
 • 2e jaars: komen naar de wei donderdag voor de weifeesten (begin september).

Kapoenen.

 • 1e jaars: online (zie nieuw lid) en welkom om je leiding te ontmoeten op donderdag voor de weifeesten (vrijwillig).
 • 2e jaars: worden thuis ingeschreven door hun nieuwe leiding (krijgen een mail).

Nieuw lid.

In september starten we weer aan een gloed nieuw scoutjaar en daar horen nieuwe leden bij. Het is elk jaar fijn dat jullie met zovelen in onze scouts willen en wij zijn blij om zo veel nieuwe gezichten to mogen ontvangen. Bij sommige takken is het vaak drummen voor de laatste plekjes te bemachtigen. Daarom proberen we op een zo eerlijk mogelijke manier om te gaan met de inschrijvingen en moeten we nu eenmaal ook al eens mensen teleurstellen.

Hoe doen we dit

 • Bij de inschrijvingen krijgen de broertjes en zusjes van actieve leden (geen neven & nichten) voorrang.  Ook de kinderen van oud-leiding van de 60ste krijgen voorrang (dit wordt nagekeken).
 • Daarna worden de overige plaatsen opengesteld voor nieuwe gezichten.

De nieuwe inschrijvingen zijn deels online. Lees onderstaande uitleg dus goed door en noteer de belangrijke data alvast in jouw agenda.

Concreet

Broers & zussen van huidige leden en kinderen van oud-leiding kunnen zich vanaf zondag 4 augustus 2024 inschrijven via deze link. Bij het veld ‘opmerkingen’ vermelden wie de broer/zus is of de ouder dat oud-leiding van de 60ste is. De voorrang stopt op zaterdag 17 augustus 2024. Deze inschrijving is echter niet definitief en dient goedgekeurd te worden door de groepsleiding. Vanaf 19 augustus 2024 bekijkt de groepsleiding alle online inschrijvingen. We kunnen echter niet garanderen dat er plaats zal zijn!

Vanaf zondag 18 augustus 2024 kunnen de nieuwe leden het formulier invullen. Zij vullen de overige plaatsen op. Let wel op, we kijken hierbij ook naar de aantallen per jaar zodat we later geen scheeftrekkingen krijgen bij de oudere takken. Inschrijvingen worden geordend op tijd en zal op die manier overlopen worden. Wees dus op tijd met inschrijven. U zal binnen de week een mail krijgen met de boodschap dat u kind er dit jaar wel/niet bij kan.  Inschrijven kan tot zondag 31 augustus 2024.

Klik hier om naar het inschrijvingsformulier te gaan.

De goedgekeurde inschrijvingen ontvangen een mail van de groepsploeg met de uitnodiging om begin september naar de wei te komen. Daar kan u de leiding van uw kind ontmoeten en de nodige papieren in orde brengen. (zie infra. )

De afgekeurde inschrijven ontvangen een mail met daarin het spijtige nieuws dat ze dit jaar geen plaatsje kunnen vullen bij onze scouts. Je zal wel verwijzingen krijgen naar de andere scoutsen in Mortsel. Wie wil kan op onze onofficiële wachtlijst. Dit houd in dat we u gegevens bijhouden tot in April  (paasvakantie) moest er in de leeftijdsgroep van uw kind dan iemand stoppen doorheen het jaar, wordt u daarvan op de hoogte gebracht. Opgelet: deze lijst telt niet meer mee bij het inschrijven in Augustus.

Voor vragen mag u altijd mailen naar groepsploeg@60ste.be


HET FORMULIER ZIET ER ALS VOLGT UIT. ZORG DAT U ALLE GEGEVENS KLAAR HEBT STAAN (REKENINGNUMMER IS NIET NODIG)

formulier

Volgende gegevens zijn verplicht:

 • Voornaam & naam
 • Geslacht
 • E-mail
 • Geboortedatum
 • GSM (of telefoon)
 • Land, postcode (gemeente), straat, nummer & (bus)
 • Opmerkingen
  • Naam & tak van de broer/zus in onze scouts OF naam van oud-leiding van 60ste die ouder is (bij inschrijving met voorrang, zonder deze informatie is uw inschrijving ongeldig)
  • Naam van de andere kinderen die u tegelijk wilt inschrijven*
  • Gewenste kapoenentak (bij inschrijving voor de kapoenen)**
  • Voor welk tak (of jaar) u wenst in te schrijven

* Wanneer u meerdere kinderen wil inschrijven, raden wij u aan om voor één kind het formulier juist in te vullen en bij opmerking de namen van de andere kinderen in te vullen. U mag dit enkel doen wanneer ze broer of zus zijn van elkaar.

** U mag een voorkeur van tak geven voor de kapoenen (kwikken of kwakken), maar we kunnen niet garanderen dat er op het moment van inschrijving nog plaats is.