Beste ouder,

We hebben jouw hulp nodig om rijst, suiker, koffie, tandpasta, shampoo, maandverband, tampons en pampers in te zamelen voor In de Buurt vzw. Geef deze spullen mee aan je zoon of dochter bij een activiteit van de jeugdbeweging en help zo de mensen in Mortsel die het minder breed hebben.

Wat is In de Buurt vzw? Zelfs in Mortsel hebben mensen honger of kunnen gezinnen niet gewoon in de supermarkt inkopen doen. In de Buurt wil deze mensen steunen door het uitdelen van voedingswaren en hygiëneproducten. De vzw krijgt overschotten van winkels of markten en verdeelt goederen van de voedselbank. Daarnaast zijn er mensen die maandelijks een bedrag storten waarmee melk, groenten en fruit gekocht worden. Voor de laatste bron doen we een beroep op jullie. Elke maand zijn er in Mortsel groepen zoals scholen, parochies, jeugdbewegingen… die niet bederfbare voedingswaren en hygiëneproducten inzamelen. We danken ieder die op die manier er mee voor wil zorgen dat mensen in de buurt menswaardiger kunnen leven.

De inzamelactie Gedurende de maanden november, december en januari zamelen we met alle jeugdverenigingen verschillende producten in om de 300 mensen uit de vierde wereld in Mortsel te helpen. We vragen om eens in uw voorraadkast te kijken of tijdens het winkelen een extra pak rijst, suiker, koffie, een tube tandpasta, een pak maandverband, een pak tampons of een doos luiers extra in uw kar te leggen en dit te schenken aan de vzw. Voor ons een kleine moeite, maar een grote hulp voor de mensen die het nodig hebben. Geef deze spullen tijdens het weekend mee aan uw kind(eren) en bezorg het aan de leiding van de jeugdbeweging. Zij zorgen dat het bij de vzw terecht komt.

Waarom dit project? Iedereen kent 11.11.11, Damiaanactie en Vredeseilanden. Maar er zijn mensen in onze eigen stad die ook hulp nodig hebben. Het leek ons dan ook een mooi initiatief om met de jeugdraad en de verschillende jeugdverenigingen van Mortsel de handen in elkaar te slaan om deze mensen te helpen.

Hopelijk ben jij even overtuigd als wij over het belang van dit project en help je er ook graag aan mee. We rekenen op jouw bijdrage.

Hier vind je meer info

Met vriendelijke groeten

De leidingsploeg van Scouts 60ste Sint Jozef In samen werking met de jeugdraad.

Categorieën: Groep